Oct 4, 2011

Alhamdulillah Nurul Asyikin Mengandung

Assalamualaikum wbt.
Bismillahirahmanirahim


Berita kehamilan Chinut aka Nurul Asyikin seolah-olah satu perkabaran dari langit yang level of joyness nya tak mampu saya ukur pada diri sendiri.

Sangat gembira dan sangat teruja.

Hari ini memang sibuk dan mencabar. Semua warga 4th year Biomedical dan Biotechnology berhempas pulas menyiapkan final draft proposal yang due 3rd october 2011 plus submission before 5.00 pm. Everyone pun macam lipas kudung! masing-masing tak boleh duduk diam.

Lari ke KOS, KAHS, Azam fotostat....
semuanya demi proposal FYP....

Tapi dalam sibuk, dan muka yang tersedia basi tak mandi pagi, saya bangun dari  tidur sebab received phone call dari Dr. Phang (my FYP supervisor).

"Damia, I didn't received your 2nd draft yet" kata Dr. approximately at 11 am that time.

Of course, saya pun dah macam lipas kudung la bangun.
Sebab terlalu terkejut, hari ini dah nak kena submit but Dr. still tak fully check the 2nd draft.
"Macam mana ni!" kata hati
"Petang ni dah nak kena hantar" kata hati lagi
"Chin, pinjam laptop kejap, nak send email dekat Dr Phang"

Tengah khusyuk menaip, and all of sudden Chinut tanya:
"Damia kau lama lagi, buat kerja ni?" Chinut
"Tak kot," Aku
"Aku ada benda sikit nak bagitahu kau, tapi lepas kau siapkan kerja" Chinut
"Apa dia? bagi je tahu sekarang" Aku

What my hand did at that moment, memang saya tak ingat. Menaip ke or doing other thing ke..but yang pasti saya menoleh ke arah Chinut.

Without any hesitation, dia hulur one clinical pack of "Folic Acid"..
In just one blink of eyes..
"Chin!!!!!! kau mengandung!!!!!!!!"
She makes me guess actually. Nurul Asyikin, ingat aku tak tahu yea apa fungsi folic acid...Pregnant women la pengguna tegar Folic Acid!!

Then few minutes after that, barulah Puan Asyikin ini tunjuk dekat saya the real 2 purple line dekat pregnancy tester dia.

Super Duper Joyness...
Alhamdulillah..

Saya mendapat 2 perkabaran gembira hari ini.
  1. Nurul Asyikin mengandung
  2. Perasaan gembira yang Allah kurnia pada saya dalam kesibukan berFYP

Ada bayi yang bakal membesar dari rahim teman sebilik saya. Perjalanan ahli kecil bilik 3.8 ini untuk membentuk sebuah tubuh yang sempurna memerlukan kesabaran 9 bulan dari si ibu Nurul Asyikin.

9 bulan adalah satu perjalanan panjang.
Saya berharap biarlah ianya menjadi satu perjalanan panjang yang penuh dengan tarbiah dan petunjuk dari Allah buat Nurul Asyikin dan kami sebilik.

Agar janin yang membesar menjadi seorang anak yang soleh mahupun solehah.
Kami warga 3.8 sentiasa mendoakan yang paling terbaik untuk kau, Nurul Asyikin.
Semoga ahli kecil yang bakal membesar dalam rahim kau menjadi seorang yang paling baik, paling-paling baik dan paling-paling terbaik disisi Allah dan Rasul.

Insyallah.

Dear Nurul Asyikin
Untuk melahirkan zuriat yang paling terbaik Disisi Allah dan Rasul..kau dan kita semua terlebih dahulu perlu berubah untuk menjadi yang paling-paling baik disisi Allah dan Rasul.

Ya Allah,
Kuatkan kami untuk berubah.
Berubah menjadi yang paling-paling baik disisiMu Ya Allah. Tunjukkanlah kami cara dan ajarkanlah kami Ya Allah. Agar kami dapat berubah. Amin ya Rabb alamin.

Insyallah,
Aku sedia berjuang dengan kau demi menempuh 9 bulan kehamilan kau di UIA tanah penuh berkat. Semoga perjalanan 9 bulan ini sesuatu yang penuh makna buat kita semua.

Ikhlas
Nurul Damia Bt Mohamad Sofian







3 comments:

hafiza haris said...

terharu dapat kawan mcm ko! all the best :)

chinut said...

thank you so much! =

aimi said...

wah touching aku baca

Post a Comment